in

Ingen LMP1 til Michael C. på Le Mans

Michael Christensen melder nu selv ud, at han ikke skal køre Porsches LMP1-prototype i årets Le Mans. 

Det har den internationale motorsportspresse hentydet flere gange ved at nævne Nick Tandy og  Frederic Makowiecki som de mest sandsynlige medkørere til Formel 1-køreren Nick Hulkenberg.

Og som vi har referret til her på vildmbiler.dk. (Senest den 23. januar).

Men den holdt ikke helt, for Porsche har nu offentliggjort, at det overraskende bliver unge Earl Bamber i stedet for Frederic Makowiecki, der skal køre sammen med Tandy og Hulkenberg.

Earl Bamber og Makowiecki var lige hurtige ved testen i Abu Dhabi, men Porsche ser Bamber som fremtidens mand.

“Han var fantastisk allerede på andendagen af testen. Efter bare en time i bilen var han lige så hurtig som de faste kørere,”siger Porsche LMP1 vicepræsident Fritz Enzinger.

Michael Christensen slap altså ikke gennem nåleøjet.

Nu bliver det i stedet GTPro-klassen han skal køre, og det glæder han sig til.

”Le Mans er det største motorløb i verden, og det er en drøm at kunne stille til start for Porsche, som er det bilmærke, der har vundet flest sejre på Le Mans,” fortæller han fra en Porsche-træningslejr i Doha. 

I LM GTE Pro klassen vil Michael Christensen, i en Porsche 911 RSR med startnummer 91, komme i direkte duel mod Jan Magnussen fra Corvette Racing samt de danske Young Driver AMR-kørere, Marco Sørensen, Nicki Thiim og Christoffer Nygaard.

Og måske også Mikkel Mac og Johnny Laursen fra Team Formula Racing. De er nummer tre på reservelisten, så mon ikke også de kommer med.

Michael Christensen glæder sig til mødet med de tusinder af danske Le Mans-fan.

”Alene stemningen og opbakningen fra de titusindvis af danskere, der hvert år drager til det franske bliver utrolig at opleve, og jeg glæder mig vildt til at give alle tilskuerne et herre-race, når Porsche dyster mod Jan Magnussen og de andre danskere fra Young Driver AMR,” fortæller Michael Christensen der foruden Le Mans vil deltage i det prestigefyldte FIA WEC verdensmesterskab i langdistanceløb. 

 ”Det bliver ekstra spændende i år, hvor jeg skal køre racerløb i WEC-serien, der åbner på Silverstone i England den 12. april, og foruden Le Mans omfatter otte afdelinger. 

“Her vil jeg dele bil med østrigske Richard Lietz, mens vi på Le Mans vil få følgeskab af tyske Jörg Bergmeister.” 

“Og det er slet ikke nogen hemmelighed, at vores målsætning i 2015 er stor, for sigtekornet er indstillet på en sejr i Le Mans samt et verdensmesterskab,” slutter Michael Christensen.  

Porsche har også noget at bevise i år efter mange nederlag til Ferrari sidste år.

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment