in

Hold til højre, ellers får du bøde

Du møder dem mange gange om dagen.

Dem, der ligger og hygger sig ude i overhalingssporet på motorvejen.

De skal åbenbart tvinges til at trække ind i indersporet, og derfor gennemfører politiet i samarbejde med Vejdirektoratet fra den 27. april til den 3. maj 2015 en landsdækkende målrettet indsats mod den gruppe bilister.

Bliver de snuppet for forseelsen, vanker der en bøde på 1000 kr.

”Bilister, der ikke holder til højre, sinker ofte trafikken for de bagvedkørende. I Vejdirektoratet arbejder vi for at skabe god fremkommelighed på vejene, og derfor er det vigtigt, at bilister trækker ind til højre, så snart der er plads efter en overhaling. Det giver en mere glidende trafik, større trafiksikkerhed og en bedre udnyttelse af vejen,” siger Marianne Foldberg Steffensen, som leder trafiksikkerhedsafdelingen i Vejdirektoratet.

Jørn Pakula Andresen, der er vicepolitiinspektør i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, er enig og peger også særligt på, at det er vigtigt for fremkommeligheden, at vi holder til højre.

”Derfor er det nødvendigt, at alle bilister er opmærksomme på overholdelse af denne grundlæggende bestemmelse i færdselsloven,”siger han. 

Også dem, der glemmer at blinke ved vognbane skift er i farezonen.

Og lige en opfordring til bilisterne: Begynd at blinke inden i drejer ind. Mange gør det af uforståelige grunde først, når de næsten er kommet ind i højresporet.

Hvad hjælper det så, spø’r jeg bare.

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings