in

Her kører børnene på businessklasse

Der er en Ford til alle børnefamilier.

B-Max med de praktiske skydedøre, C-Max og dens storebror, Grand C-Max, den populære S-Max, der er blevet meget synlig i bybilledet, og så den ny Galaxy, der byder på  familietransport på business-klasse.

Den kommer til Danmark i efteråret og priserne starter ved 482.700 kr. for en Trend version med 1.5 liter EcoBoost motor med 160 hk.

Det hører til sjældenhederne, at en bilimportør så lang tid før lanceringen kan offentliggøre indstigningsprisen.

Ford har forfinet og forbedret Galaxy på alle måder,.

Slægtsskabet med S-Max fornægter sig ikke, men alligevel er Galaxy helt sin egen.

Indvendig har interiørdesignerne virkelig fået lov til at folde sig ud.

Og de er sluppet godt fra det.

Det er elegant, praktisk og flot forarbejdet.

Galaxy fås med både traditionel og digital instrumentering.

Med sidstnævnte står animerede udgaver af et analogt speedometer og en anolog omdrejningstæller i fokus for føreren på den 10” store digitale skærm.

Forskellige brugere kan vælge forskellige opsætninger for displayet og 3D-grafikken, og lysstyrken justeres automatisk i forhold til den indirekte belysning, ambient light, i kabinen.

Den ny generation af Galaxy tager ordene ”praktisk” og ”variabel” til et helt nyt niveau.

Aldrig har det været så let at variere en bils interiør i forhold til passagerer og bagage.

For første gang i klassen er det ikke blot muligt at folde alle de fem bageste sæder via en knap på kontrolpanelet i bagagerummet, men det er også muligt at hæve sæderne på tredje sæderække via panelet.

Selve sæderne er teknisk optimeret med henblik på at maximere pladsen i kabinen – de tyndere sæder med særlige konturer er med til at give mere plads til hele kroppen, og på Galaxys 2. og 3. række er der samtidig 10 mm mere hovedhøjde end i den tidligere generation.

På 3. sæderække har Galaxy op til 40 mm mere plads i højden end de vigtigste konkurrenter.

Alle sæder på de bageste sæderækker kan flyttes og sammenfoldes individuelt, så det er muligt at tilpasse Galaxy efter behov.

På dieselsiden introducerer Ford en ny 2-liters TDCiBi-turbo, der yder forbløffende 210 hk og samtidig hele 450 Nm fra 2,000 o/min.

På benzinsiden kan man vælge mellem de to stærke EcoBoost-motorer på 1,5 og 2 liter, hvor ydelsen er henholdsvis 160 og 240 hk.

Alle motorer har start-stop-system, Smart Regenerative Charging, der opsamler bl.a. bremseenergi, og et aktivt kølingssystem, som åbner og lukker elementer i grillen efter behov.

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings