in

Ferietip: Spar penge på leje af bil

Er der noget, der kan bringe blodet i kog, så er det at stå i kø for at få udleveret udlejningsbilen. 

Varmen, trætheden og utålmodigheden går her sjældent op i en højere enhed. 

Det nyder udlejningsselskaberne godt af, og når det endelig er din tur, og de spørger om du ønsker at forsikre dig mod selvrisikoen på bilens forsikring med bemærkningen om, at det kan koste dig op til 20.000 kr., hvis du ikke har en sådan, svarer du bare ja. 

Du vil bare ha’ din bil selvom det betyder, at budgettet for feriebilen skrider, inden ferien rigtig er begyndt. 

For at undgå al den ståhej og medfølgende ekstraudgift lyder anbefalingen fra forsikringsselskabet If, at du skal tjekke sin rejseforsikring, inden du tager afsted.  

Ofte vil man finde ud af, at selvrisikodækning ved lejet bil i udlandet allerede er inkluderet på sin rejseforsikring, eller at man kan udvide dækningen til også at omfatte det. Det er væsentlig billigere end at betale et stort beløb hos udlejeren for en separat selvrisikoforsikring,” forklarer informationschef Birgitte Ringbæk fra If Skadeforsikring.  

If gør opmærksom på, at der findes forskellige varianter af rejseforsikringer. Det er således ikke en selvfølge, at man har selvrisikodækningen, blot fordi man har husket at købe rejseforsikringen. Det er derfor vigtigt at tjekke om netop selvrisikodækning ved lejet bil i udlandet er omfattet på rejseforsikringen.  

Vores fokus er på, at man skal være korrekt forsikret. Hvis en kunde aldrig lejer bil i udlandet, er der ingen grund til at betale for den dækning. Men rejseforsikringen kan altid opgraderes hjemmefra til også at omfatte selvrisikodækning,” forklarer Birgitte Ringbæk. 

Hendes råd lyder derfor: 

Tjek hjemmefra om du har dækningen på din rejseforsikring. Eller ring til dit forsikringsselskab, hvis du har spørgsmål til din forsikring. Det er langt mindre bøvlet, end når du står i en varm kø ved biludleveringen og måske føler dig presset til at købe en dyr selvrisikodækning hos udlejningsfirmaet.”  

Hos If dækker selvrisikodækningen på rejseforsikringen også ved leje af autocamper, motorcykel og knallert i udlandet. 

Den private rejseforsikring har yderligere den fordel, at den kan dække rejser på helt op til 60 dage. Hos mange udlejningsfirmaer betaler man selvrisikodækning pr. dag, og så kan selvrisikoforsikringen hurtigt løbe op. 

For nemmere at kunne holde hovedet koldt ved biludlejningen, er det en fordel at vide hvad de forskellige dækninger og begreber ved billeje hedder på engelsk. 

Mini-parlør: 10 ord til bedre billeje på ferien: 

Selvrisiko   Excess eller Deductable 
Selvrisikodækning   Excess cover 
Forsikring  Insurance 
Ansvarsforsikring  Liability insurance 
Kollisionsskade  Collision damage  
Tyveri  Theft 
Ansvarsskade   Third-party eller Liability  
Skade   Claims eller Damages  
Obligatorisk  Mandatory ell. Compulsory 
Undtagelser  Exclusions 

 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Honda-havetraktor vil sætte fartrekord

Hvilken Aston syntes du er flottest?