in

De kan blive Årets Bil 2015

Syv biler skal kæmpe om at blive Årets Bil i Danmark 2015.

Det blev afgjort onsdag eftermiddag på FDM Jyllandsringen, hvor 21 medlemmer af Motorjournalisternes Klub Danmark, MKD, afsluttede to dages testarbejde med 21 biler.
Oplægget fra kåringsudvalget var, at fem biler skulle nomineres til den endelige kåring i København den 26. november, men på grund af stemmelighed blev det altså til syv.
Og det er: Citroën C4 Cactus, Ford Mondeo, Mercedes-Benz C-Klasse, Opel Corsa, Volkswagen Passat, BMW 2 Active Tourer og Nissan Qashqai. Nævnt i tilfældig rækkefølge.
Vildmedbiler.dk stemte efter testen på Passat, Nissan Pulsar, Hyundai i10, Opel Corsa og Citroën Cactus og vi fik tre af dem i finalen. Passat, Qashqai og Corsa!
Ford Mondeo valgte vi jeg fra, da jeg ikke syntes den bidrager med meget nyt. Det er tydeligt at se, at bilen er kommet hertil efter to år på de amerikanske veje. Og så forlyder der endda, at der kommer en faceliftet version i USA allerede næste år.
Mercedes C-Klasse er en fantastisk lækker bil med elektronik i store mængde, men hundedyr i den version, der var til rådighed ved testen på FDM Jyllandsringen.
BMW 2 Active Tourer er en rigtig lækker familiebil og den første BMW med forhjulstræk. Den rammer ned i et vigtigt og hurtigt voksende segment, og selv om nogen vrænger næse af en BMW med forhjulstræk, er den både letkørt og velkørende.
Citroën Cactus er en spændende og anderledes bil med flere interessante løsning, og tillige til en ganske fin pris. En rigtig familiebil til dem, der har det rigtigt skidt med at parkere i snævre båse. Cactus har nemlig udskiftelige luftpuder på siderne.
Opel Corsa er i den nyeste version velkørende, lækker og med markeds måske fineste 3-cylindrede motor. Designet med de små skrå sideruder bagi kan diskuteres.
Nissan Qashqai er en stor og velkørende familiebil med høj kvalitet. Ikke sært, at den er blevet en stor succes hjemme.
VW Passat er min favorit til sejren i årets kåring. Den er elegant, har stærke motorer og stor plads. Prisen er steget lidt forhold til tidligere, men den giver stadig masser af bil for pengene.
Men nu har vi til den 26. november at træffe det endelig valg.

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings