in

Dansk racerkører afklaret før Le Mans

“Du er den første der spø’r, men jeg bliver nok konfronteret med spørgsmålet mange gange, når jeg kommer til Le Mans for at deltage i Aston Martin Racing Festival. 

Spørgsmålet til racerkøreren Benny Simonsen fra Vildmedbiler.dk lød: “Hvordan tror du, det vil påvirke dig at køre forbi stedet, hvor din bror Allan mistede livet i 2013? 

Svaret fra Benny Simonsen var kort og kontant: “Jeg vil nok tænke på ham, når jeg passerer Tertre Rouge-svinget første gang, men ellers er jeg afklaret omkring ulykken og parat til det, jeg er kommet for; at køre race.” 

“Om jeg reagerer anderledes, når jeg kommer på banen, ved jeg selvfølgelig ikke,” tilføjer han. 

Det er første gang Odense-køreren deltager i et løb på Le Mans, og endda i en “Danetrain Aston Martin med nummer 95, samme nummer som broderen kørte med. 

Benny Simonsen er, som Allan var, en alsidig test- og racerkører. Han kører i alt, bare det har fire hjul. 

Han vundet store GT-løb i Europa, Asien og Australien, og denne sæson byder på en helt ny udfordring; han skal køre LMP3 i Kina med sæsonstart i denne weekend. 

“Jeg skal køre for et kinesisk team, der ejes af en kendt sanger, Kinas svar på Justin Bieber. Det bliver en spændende udfordring at sidde i en prototype og så på helt nye baner,” fortæller han til Vildmedbiler.dk fra Kina. 

Fast ligger det også, at han skal køre den internationale 24H Series, også for et kinesisk team, i en TCR-racer. 

“Derudover er der ikke noget konkret i kalenderen, men jeg er klar til at rykke ud med kort varsel, hvis et team pludselig står og mangler en kører, og det sker da heldigvis en gang imellem,” siger han. 

Udover racerløbene arbejder Benny Simonsen også som instruktør for Mclaren i Pure Mclaren-GT-serien og som event- og testkører for Rolls-Royce. 

Den toprutinerede kører har aldrig kørt race i Danmark, men han kunne godt tænke sig at køre DTC. 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings