in

Dansk kører kan vinde VM på Spa

Michael Christensen mistede i 2015 verdensmesterskabet i WEC, da Porsches motorsportschef trak danskeren ud af VM-afdelingen på Spa for at i stedet at bruge ham i en vigtig IMSA-afdelingen i USA. 

Her skulle Michael være en del af kørerlineup’et i to biler. 

Beslutningen betød, at han mistede muligheden for at score point til kørermesterskabet, og dermed VM, som hans daværende medkører, Richard Lietz, vandt alene. 

En bitter pille at sluge for den regerende danske LMGTE-kører-stjerne. 

Men den nedtur har Michael Christensen sikkert glemt, for så kom sejren på Le Mans, og nu ligger han og hans nuværende medkører, franskmanden Kevin Estre, i front i kampen om 2018/2019-verdensmesterskabet. 

Det dansk/franske par tog et stort skridt på vejen med VM-titlen med sejren på Le Mans, og teoretisk kan de sikre sig verdensmesterskabet allerede på Spa i weekenden. 

Men det kræver, at de kommer fra Spa med en føring på flere end 39 point, hvilket betyder at de skal score 14 point flere end deres nærmeste konkurrenter, Bruni og Lietz, også i Porsche, samtidig med, at de ikke mister flere end fem point til Ferrari-kørerne Pier Guidi og Calado.  

“Det ville være helt fantastisk at vinde kører-VM allerede på Spa, men der er alt for meget, der skal flaske sig, så vi vil bare koncentrere os om at få det bedst mulige resultat og forhåbentligt have udbygget føringen forud for finalen på Le Mans,” siger Michael Christensen. 

I kampen om konstruktørmesterskabet skal det gå meget galt, hvis Porsches ikke vinder VM på Spa. Trods stærk konkurrence fra Ford, Ferrari, BMW og Aston Martin har Porsche opbygget en føring på 100 point og med kun 110 point tilbage at køre om, er Porsche stærke favoritter til VM-titlen. 

Det seks timer lange løb vises live lørdag den 4. maj kl. 13.20-19.30 på TV2 Play. Eurosport 1 og 2 sender starten og slutningen af løbet fordelt på deres 2 kanaler. Løbet kan også følges live på fiawec.com eller deres WEC app. 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings