in ,

Kæmpe Toyota kommer til Danmark

 

Den store interesse for højbenede SUV’er har fået Toyota til at gøre et forsøg med den enorme Highlander i Europa – og Danmark til næste år. 

Det er første gang Toyotas største SUV hybridbil rammer de europæiske markeder efter stor succes primært på det amerikanske marked. 

Highlanderen, der har plads til syv personer og masser af bagage, vil udelukkende blive lanceret med en 2,5 liter benzinmotor og separate elmotorer ved både for- og baghjulene. En drivlinje med intelligent firehjulstræk, kalder Toyota det. 

At Highlander Hybrid er en ægte syv-personers bil kan bl.a. ses på anden sæderække, der kan justeres frem og tilbage med hele 18 cm, hvilket sikrer pæn plads for voksne passagerer på tredje sæderække samt let ind- og udstigning. 

Bagagerummet sluger 658 liter og har endvidere yderligere plads til opbevaring under gulvet. Bagklappen er eldrevet og kan åbnes med et let vip med foden under bagkofangeren, ligesom begge bagsæderækker kan lægges ned og danne et helt fladt bagagerumsgulv med hele 1909 liters plads. 

Så kan byggemarkedet bare komme an!

Highlander fylder med en længde på 495 cm godt i landskabet og med mulighed for op til 20 tommer alufælge står den støt, uanset hvor den føres hen. 

Den nye Highlander fås med et hav af lækkert komfortudstyr som fx en 12,3 tommer stor multimedieskærm med satellitnavigation, Apple CarPlay og Android Auto, head-up display i farver med visning af køreinformation i forruden, trådløs opladning af smartphone, indbygget sædeventilation og kamerabaseret digitalt bakspejl for blot at nævne nogle få eksempler. 

Toyota har med en særlig akustisk støjdreducerende forrrude og forreste sideruder samt ekstra lydisolering i taget, bag instrumentbordet, under gulvet, i hjulkasserne og i bagagerummet reduceret støjen i kabinen til et minimum.

Nærmere information om udstyrsudgaver og priser offentliggøres tættere på introduktionen. 

 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings