in

VW satser på elbil i vildt race 

Volkswagen vil vinde prototypeklassen ved Pikes Peak International Hill Climb den 24. juni i Colorado, USA, i eldrevet racer. 

I.D. R Pikes Peak, som prototypen hedder, er teknologisk ambassadør for en ny generation af elbiler, og det første skridt hen imod et mere indgående samarbejde mellem Volkswagen R GmbH og Volkswagen Motorsport.  

 ”At deltage i det mest legendariske hill climb race med I.D. R Pikes Peak har ikke kun en symbolsk værdi, det er også en værdifuld test for den generelle udvikling af elbiler, siger VWs bestyrelsesmedlem og udviklingschef, Dr. Frank Welsch. 

Pikes Peak Hill Climb – blandt aficionados også kendt som “Race to the Clouds” – har siden 1916 været kørt i Rocky Mountains nær Colorado Springs. Den 19,99 km lange rute starter i 2.800 meters højde og fortsætter op til toppen af bjerget 4,3 km over havets overflade. 

Sidst VW deltog i Pikes Peak var tilbage i 1987. Det var med en spektakulær Golf, der havde to benzinmotorer og en samlet ydelse på 652 hk, men de missede sejren med små marginaler. 

”Det er på tide, at vi sætter tingene på plads,” siger Volkswagens motorsportschef, Sven Smeets. ”I.D. R Pikes Peak. 

Det bliver den nuværende Porsche fabrikskører og tidligere Audi Le Mans-vinder, Romain Dumas, der skal forsøge at gøre Sven Smeets glad. 

Dumas har tre gange tidligere vundet Pikes Peak og er indehaver af den andenhurtigste tid op ad bjerget nogensinde. Hurtigste mand i prototypeklassen er newzealænderen Rhys Millen med tiden 8.57,118 min. 

Det var også i en elmotoriseret racer. 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings