in

Ungdomsmesterskab og Rookie Cup i Auto-G DTC

De unge talenter i Auto-G Danish Thundersport Championship får nu et ekstra incitament til at holde speederkablet stramt. DTC-organisationen har nemlig indført dels et ungdomsmesterskab, dels en Rookie Cup, der supplerer det kørermesterskab og det teammesterskab, som igennem årene har været krumtappen i løbsserien.
”Det er lidt usædvanligt, at vi her midt på sæsonen lancerer to nye konkurrencer, men der har været stor interesse for og god opbakning omkring initiativet,” fortæller DTC-promotor Peter Elgaard. ”Rent faktisk var det en af klassens etablerede kørere, som foreslog, at der skulle være noget for den nye generation af deltagere at kæmpe om, fordi Auto-G DTC-klassen jo er en hård klasse, hvor det kan tage mange år at komme til tops.”
Ved det nyligt afviklede GP Danmark på FDM Jyllandsringen blev der for første gang uddelt præmier til den bedst placerede deltager blandt de kørere, der kan betegnes som enten debutanter eller ungdomskørere. Men nu bliver konkurrencen formaliseret med et såkaldt U21-mesterskab og en Rookie Cup.

”U21-mesterskabet er for unge kørere op til 21 år,” forklarer Peter Elgaard. ”Det er kort og godt alle de kørere, som er født i 1993 eller tidligere, som kan være med.
I Rookie Cuppen er der derimod ingen krav til alderen. Det er en konkurrence udelukkende for kørere, som er nye i årets DTC-serie.”
Pointskala og afviklingsreglerne er de samme som for det generelle mesterskab, og i U21-mesterskabet er der lagt op til en hård duel mellem Marius Nakken, Norge, og Nicki Petersen, Hornslet, mens Jesper Egebart, Vejle, har lagt sig i front for Rookie Cuppen.
Næste gang, der skal kæmpes om point til Auto-G Danish Thundersport Championship, er i weekenden på Rudskogen i Norge.

Stillingen i U21-mesterskabet (kørere født i 1993 eller tidligere):

1. Marius Nakken Norge 280
2. Nicki Petersen Hornslet 273
3. Martin V. Jensen Hinnerup 204
4. Patrick Egsgaard Hinnerup 180
5. Elling Sebastian Aarvik Norge 58

Stillingen i Rookie Cuppen (debutanter i 2014):

1. Jesper Kilstrup Egebart Vejle 278
2. Nicolai Eberhard Hinnerup 234
3. Martin V. Jensen Hinnerup 208
4. Michael Markussen Kolding 201
5. Henrik Ziegler Singapore 165
6. Stephan Høyer København 101
7. Henrik Nøhr Dragør 83
8. Roger Hermansen Norge 20

Billedtekst: Blot syv point adskiller Nicki Petersen og Marius Nakken i toppen af U21-konkurrencen (foto CNPhoto.dk).

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings