in

Toyota vil køre VM-rally igen

0

Toyota vender tilbage til VM i rally fra 2017.  

Efter 16 år på sidelinjen.

Toyota Europe har bygget en Yaris WRC med 1,6 liter turbomotor og 300 heste til det med spænding ventede comeback.

Bilen har allerede gennemført de første testkørsler på både asfalt- og grusveje rundt omkring i Europa som led i den fortsatte udvikling af undervogn, transmission og motor.

Flere unge kørere har testet den potente Yaris WRC og 27-årige franske Eric Camilli er valgt som den første til et nyt juniorkører-udviklingsprogram, der har til formål at udvikle fremtidens Toyota rallystjerner.

Eric Camilli vil sammen med to andre kørere, Stéphane Sarrazin fra Toyotas LMP1-team i Le Mans-serien og finske Sebastian Lindholm, være en vigtig del af testprogrammet.

De kommende testkørsler vil blive gennemført på flere af de allerede kendte prøvestrækninger, der køres i den nuværende VM-rallyserie, så hele teamet får samlet vigtig erfaring og viden inden 2017.

Toyotas comeback i rally i 2017 bliver samtidig starten på en helt ny æra, men bilen vil køre udvalgt inden.  

Den japanske bilgigant deltog senest i VM-rallyserien i 1999, og Toyota-chef, Akio Toyoda, der selv kørte rallybilen ved præsentationen, mener derfor, at der mere er tale om en frisk start helt fra grunden end en egentlig tilbagevenden.

Toyota har stolte traditioner i rally efter sammenlagt 25 års erfaring – først under navnet Andersson Motorsport opkaldt efter grundlæggeren, den legendariske Ove Andersson, og dernæst under navnet TOYOTA Team Europe med deltagelse i VM-serien.

Teamet har i løbet af årene vundet 43 løb med ikoniske biler som Celica Twincam Turbo, GT-Four varianter og naturligvis Corolla WRC med kørere som Carlos Sainz, Juha Kankkunen og Didier Auriol.

Da Toyota Motorsport teamet stoppede i 1999, stablede Toyota i Danmark et projekt på benene delvist støttet af Toyota Motorsport med den danske rallykører Henrik Lundgaard i spidsen. 

Teamet deltog og vandt i 2000 europamesterskabet i rally i deres Corolla WRC og sikrede sig også sejren i Team Cup for private teams året efter i VM-serien.

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings