in

Rekordmanden

Jan Magnussen er en vinder.

150 gange er han kørt over målstregen som vinder af et racerløb, siden han debuterede i en racerbil i 1992.
Jubilæumssejren sikrede han sig i regnvejrsløbet i DTC på Ring Djursland forrige weekend.
2007 var ifølge websitet Driver Database (www.driverdb.com), hans travleste sæson i karrieren. Her kørte han ikke færre end 44 løb fordelt på henholdsvis den amerikanske Le Mans-serie, Grand Am-serien, Danish Touringcar Championship og 24-timers Le Mans.
Den mest sejrsrige sæson var 2008, hvor han vandt hele 17 sejre i 39 løb, mens Formel 3-sæsonen i 1994 med 14 sejre ud af 20 mulige stadig tager rekorden målt på vinderrate.
Databasen, som opsummerer Jan Magnussens bedrifter i en racerbil siden 1992, oplyser, at danskeren indtil videre har deltaget i hele 576 løb, hvoraf mere end en fjerdedel altså er endt med sejr. Tæt på halvdelen (45,7 pct.) af forsøgene er endt med en podieplads, og 102 gange har Jan Magnussens gjort sig fortjent til pole position.
”Jeg kan naturligvis ikke lade være med at være lidt stolt, når jeg ser det tal. Det bliver sjovt at se, hvad tallet er oppe på, den dag jeg stopper karrieren,” lyder det fra Jan Magnussen.
Inden weekendens dobbeltløb ved Danmarks Grand Prix på FDM Jyllandsringen har Magnussen i denne sæson kørt 23 af de 36 løb, der står på programmet.
Det 24. blev ikke et løb, Jan Magnussen vil kigge tilbage på med glæde. Under træningen til GTLM-racet på Virginia International Raceway i USA i søndags mistede han herredømmet over sin Corvette-racer, da han ramte noget kølervæske, smidt af en konkurrent, og tordnede ind i Porsche-køreren Richard Lietz, der af samme grund var kørt af samme sted.
Begge kørere blev efterfølgende kørt på hospitalet, men ingen var kommet alvorligt til skade. Lietz fik konstateret en brækket arm, mens Magnussen blev udskrevet efter en nærmere undersøgelse for en mindre hjernerystelse.
”Jeg er naturligvis dødhamrende skuffet over, at jeg ikke måtte køre søndagens løb, men det var en helt rigtig beslutning ikke at lade mig køre,” siger Jan Magnussen fra USA.

Stadig sejrshungrende!

Heldigvis er Magnussen klar til den store danske racerfest på FDM Jyllandsringen i weekenden, og trods uheldet i USA, er han stadig sejrshungrende, og har ingen intentioner om at sætte hjelmen på hylden.
”Det er mit arbejde at køre race, og der skal jo også i fremtiden penge ind på kontoen. Jeg kan ikke leve at af at følge Kevin i Formel 1 fra sidelinjen,” siger Jan Magnussen til Den Blå Avis.
”Jeg har stadig et år tilbage af min kontrakt med Chevrolet i USA og på Le Mans, Formula Racing i International GT Open, og DTC, som betyder meget for mig. Her kan jeg komme tæt på de mange danske fans, der har fulgt mig gennem årene.”
Men Magnussen er hele tiden på jagt efter nye jobs. Han har i år bl.a. kørt 24-timers-løbet i Dubai i en Ferrari for Ram Racing og mon ikke der i efteråret og vinter dukker et par muligheder op..
De mange løb kræver meget rejsetid, primært til USA, men Magnussen piber ikke. ”Jeg elsker amerikansk motorsport, ikke kun racet på banerne, men også den folkelig tilgang til løbene. Tilskuerne er meget mere dedikerede til løbene end i Europa.”
Magnussen er en af de mest populære kørere i den amerikanske GTLM-serie og vinder han mesterskab i gen år vil han få kult-status.
Populariteten skyldes ikke alene hans sublime arbejde i racerbilerne, men også han ligefremme stil.
Han er gennem årene blevet lidt mere diplomatisk, men han siger stadig tingene lige ud, og gerne med et skælmsk smil på læben.
I modsætning til USA, hvor han fører mesterskabet sammen med Antonio Garcia, ligger Magnussen ”kun” nummer to i DTC-mesterskabet. Men da løbet i weekenden på FDM Jyllandsringen i weekenden er et dobbeltløb med seks afdeling, kan han med en super-indsats hurtigt tage føringen fra Casper Elgaard.

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings