in

Motorsport update – 16. maj

Christina Nielsen stod for dramatikken og Mikkel O Pedersen for den bedste danske motorsportspræstation i weekenden.

Racerpigen røg af banen i chikane 2 på Imola og beskadigede Formula Racings Ferrari 458 Italia så meget, at den ikke kunne blive klar til søndagens løb i ELMS-serien.

Mikkel O. Pedersen blev vejet og fundet for let, da Porsche Motorsport carstede nye emner til deres junior-team.

Men han viste i sit første løb i den europæiske Porsche Mobil 1 Supercup i forbindelse med Formel 1-løbet i Barcelona, at han er en knægt med krummer i.

Mikkel imponerede alle med at sætte niendehurtigste tid i kvalifikationen og sluttede som nummer 12 i løbet med skrammer på bilen efter en påkørsel af en konkurrent.

Porsche Mobil 1 Supercup er måske verdens skrappeste mærkemesterskab, hvilket yderligere sætter hans præstation i relief.

Vi glæder os til at følge Mikkel O. i næste afdeling. Nu ved han lidt mere om gamet.

Porsches danske fabrikskører, Michael Christensen, varmede op til 24-timers-løbet på Nürburgring den 26.-29. maj – samme weekend som Classic Race Aarhus – med en femteplads i søndagens tredje afdeling i VLN-serien på Nürburgring Nordschleife.

En god optakt.

Han kørte for Manthey Racing, teamet han vandt mærkemesterskabet i WEC sidste år, og han havde franskmanden Fred Makowiecki som medkører.

Anders Fjordbachder sammen med Frank Stippler sensationelt vandt de to første afdelinger i VLN-serien, var ikke til start på Nürburgring Nordschleife denne gang.

Han kørte i stedet i Renault Sport Trophy Championship på Imola sammen med Dennis Andersen.

Uden dog at få noget med hjem.

Næste opgave for den talentfulde aalborgenser bliver 24-timersløbet på Nürburgring Nordschleife, hvor han igen skal køre Phoenix Racing.

Sammen med Frank Stippler og Audis DTM-køreren, Edoardo Mortara, der vandt åbningsløbet i den højt profilerede tyske superklasse.

Inden han er klar til at mødes med Fjordbach og Stippler, skal han lige køre anden afdeling i DTM på Red Bull Ring i Spielberg.

I Lamborghini Super Trofeo på Silverstone vandt Dennis Lind første løb og blev nummer otte i det andet. I den samlede stilling efter to løb ligger han på andenpladsen.

Morten Dons blev nummer seks i 4-timersløbet i ELMS på Imola. Morten kørte fra 18. til 6.-pladsen i sit to timer lange stint i GT3-bilen.

Mikkel Jensen har fået en okay start på sæsonen i F3 European Campionship og ligger efter tre løb, Paul Richard, Ungaroring og Pau i Frankrig, på en samlet tiendeplads med 53 point.

I spidsen ligger Lance Stroll med 98 point.

Mikkel Jensen bedste resultater er to fjerde- og en femteplads.

Placeringerne i weekenden på Pau var en sjette-, en ottende- og en femteplads.

Ulrik Linnemann var til start i RX Super Car rallycross i Belgien, men det blev ikke den debut, han havde håbet på.

Det franske team, Pailler Competition, havde åbenbart ikke forberedt sig godt nok hjemmefra, for deres Peugeot 208, som danskeren skulle køre, skød med løst krudt.

Og da teamet ikke kunne løse problemerne, valgte Ulrik Linneman at ophæve kontrakten og udeblive fra løbets sidste to heats.

“Det var en stor drøm, der gik i opfyldelse, da aftalen med Pailler Competition gik i orden, så derfor er resultatet en kæmpeskuffelse,” siger Ulrik Linnemann.

Han understreger, at han ikke på ingen måde er uvenner med Pailler Competition.

Og så lige er resultat fra Ring Djursland, hvor Frederik Nymark, vandt søndagens finale i OK MOBIL 1 DST.

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings