in

Heldet med Magnussen i USA

Med en halv time tilbage var der ikke meget, der tydede på, at Jan Magnussen og Antonio Garcia skulle vinde GTLM-klassen på Virginia International Raceway søndag. 

I løbets sidste pitstop lykkedes det for Corvette Racing-crewet at sende Garcia ud på en tredjeplads lige foran den nærmeste konkurrent i mesterskabet, og trods kolde dæk lykkedes det spanieren at holde den truende Ford GT bag sig.  

Den røde Ferrari 488 fra Risi Competizione så til gengæld ud til at være urørlig på andenpladsen, men blot 10 minutter inden det ternede flag røg bilen af banen og mistede dermed en masse tid. 

Antonio Garcia vekslede dermed tredjepladsen til en andenplads og begyndte at lukke hullet til den førende BMW.  

Afstanden var godt ni sekunder med ti minutter tilbage, men så måtte Alexander Sims i M6’eren i pit på grund af en punktering. 

Derefter var vejen til målstregen uden forhindringer for Antonio Garcia. 

Jeg fatter stadig ikke, at vi tog den sejr! Undervejs i løbet så det ud til, at vi ville miste afstand til vores konkurrenter i mesterskabet, men den sidste halve time blev det hele vendt på hovedet,lyder det fra Jan Magnussen. 

Søndagens løb var forbeholdt GT-klasserne, og det er tredje gang i Corvette Racings historie, at teamet tager den generelle sejr i et løb. Det skete senest i 2016, hvor Magnussen og Garcia også vandt IMSA-løbet på Virginia International Raceway. 

Sejren øger Jan Magnussen og Antonio Garcias forspring i GTLM-mesterskabet markant, og fra at have otte points forspring fører makkerparret nu med hele 16 point ned til de tætteste rivaler fra BMW.  

Chevrolet tilbageerobrede samtidig føringen i konstruktørmesterskabet. 

Næste opgave for Corvette Racing er på Laguna Seca i Californien 22.-24. september. Inden da skal Magnussen lige køre en afdeling i DTC på Rudskogen i Norge. Det er den 9.-10. september.

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings