in

Fremtiden tættere på end du tror

Hackerbekæmpelse i biler. Intelligente dæk, der kan øge og mindske fælgen alt efter vejforholdene. Systemer, der kan se, om vejen er våd, tør eller glat og advare andre bilister på vejen. Det er alle eksempler på teknologier, der for bare få år siden blev anset som noget, der lå langt ude i fremtiden.

Morgendagens intelligente løsninger er tættere på, end vi tror.

Sådan lød det fra teknologikoncernen Continental, der for nyligt holdt eventet TechnikForum 2018 i svenske Östersund og Arvidsjaur under overskriften ’Vision Zero goes North’.  

Blandt de præsenterede teknologier og løsninger var der flere, der trak større opmærksomhed end andre. Blandt andet videreudviklingen af teknologien om automatisk parkering, hvor man ved hjælp af en smartphone både kan parkere og køre ud af en parkeringsbås uden selv at sidde i bilen.

Derudover præsenterede Continental tredje generation af koncernens ABS-teknologi, der sikrer endnu højere bremsekontrol under forskellige forhold.
 

Den nye teknologi sikrer, at køretøjet selv under farlige kombinationer som glatte veje og hårde opbremsninger bliver endnu mere manøvredygtigt. Blandt andet ved hjælp af sensorer, der kan ’se’, om der eksempelvis er glatte og potentielt farlige nedfaldne blade under hjulene i den ene side af køretøjet og tør vej under hjulene på den anden side. 

I sådanne situationer kan den nye ABS-teknologi finde ud af at tilpasse sig begge underlag på samme tid. 

Andre fremtrædende teknologier til dækovervågning, der blev præsenteret, var ContiSense og ContiAdapt. ContiSense dækker over teknologier, der kan måle blandt andet temperatur, mønsterdybde og varsle chaufføren om potentielle dækskader. Mens ContiAdapt er et intelligent dæksystem, der tilpasser dæktryk og fælgbredde efter underlag og omgivelser.

Derudover blev to nye vinterdæk præsenteret og demonstreret, herunder det nyeste medlem af den populære og testvindende WinterContact-familie, TS860 S, samt VikingContact 7, der er udviklet til kørsel på de skandinaviske vinterveje.

Med stigende digitalisering og fremkomsten af intelligente teknologier kommer man ikke uden om frygten for hackerangreb. Det har Continental taget højde for med udviklingen af flere anti-hacking-tiltag.

Med et globalt netværk af 42.000 udviklere og eksperter er Continental blandt pionererne inden for ny teknologi og intelligente løsninger. Således investerer koncernen hvert år massivt i udviklingen af løsninger, der kan understøtte fremtidens trafik.  

Kilde: Continental

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings