in

Fra GT-sejre til race mod kampfly

Ferrari-køreren Mikkel Mac gav konkurrenterne baghjul i sæsonpremieren i GT Open på Autódromo do Estoril i Portugal i weekenden, og i dag, mandag, skal han igen ud på “slagmarken”. 

Han skal i en Ferrari F12 TDF duellere med en et jetfly på Flyvestation Aalborg i et velgørenhedsarrangement til fordel for Ungdommens Røde Kors. 

“Jeg har prøvet at køre omkap med et jetfly, og det var både sjovt og spændende,” siger Mikkel Mac til Vildmedbiler.dk. 

Men tilbage til Autódromo do Estoril. 

Selv om forberelserne til sæsonpremieren ikke peakede 100 pct. var der stillet store forventninger til Mikkel Mac og hans cordriver, den italienske GT-stjerne og verdensmester, Alessandro Pier Guidi. 

Og de skuffede ikke. Mikkel Mac satte deres Ferrari 488 GT3 på pole til første løb og kørte en sikker sejr hjem. I anden tidtagning var vejret omskifteligt, og Pier Guidi måtte “nøjes” med tredjehurtigste tid. 

Men han var fremme på førstepladsen, da han kom i pit for at skifte med Mikkel Mac. På grund af en speciel regel om, at vinderen af første løb for 15 sekunders “pitstraf”, kom Mikkel ud på andenpladsen og måtte kæmpe sig tilbage på førstepladsen. 

“Det var helt fantastisk at starte sæsonen med to sejre og en sikker føring i mesterskabet. Resultatet giver store forhåbninger om, at jeg kan slutte helt på toppen, når sæsonen er slut,” siger danskeren til Vildmedbiler.dk. 

At Mikkel Mac ikke nævner sin teamkammerat, Pier Giudi, i den sammenhæng har sin forklaring. Den italienske verdensmester mister nemlig to løb i GT Open på grund af løbssammenfald med World Endurance Championship, som er hans førsteprioritet. 

Men danskeren kan glæde sig over, at han får en fuldgod erstatning i en anden italiener, Marco Cioci, der har mange store internationale sejre på sit CV. 

“Jeg kender han rigtigt godt, og er sikker på, at vi sammen kan levere varen,” siger Mikkel Mac. 

Den talentfulde dansker kører for det Amerikanske team Luzich Racing, der er debutanter i GT Open og derfor helt oppe i skyerne lige nu. 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings