in

FDM klar med penge til ny racerbane på Sjælland

FDM er klar til at lave Sjællandsringen til en rigtig racerbane.

Pengene er der og en masse forarbejde er lavet.

Nu er det blot op til Roskilde kommune at sige god for de ambitiøse planer, der også betyder flere arbejdspladser til byen.

“Vi har orienteret repræsentanter fra byrådet om de tanker, vi har gjort os. Nu er det op til Roskilde Kommune at beslutte, om det er et projekt, de ønsker at gå videre med. Det skal de have ro til at veje og vurdere. Men økonomien er på plads, hvis det bliver et ja,” siger Thomas Møller Thomsen til Roskilde Dagblad. 

Byens borgmester Joy Mogensen (S) understreger, at der ikke er givet grønt lys til projektet.

“Vi har fået projektet præsenteret af FDM. Nu skal vi vurdere, om det er det her, vi vil. I den proces skal borgerne inddrages, siger hun også til den lokale avis. 

Det er meningen, at den ny bane skal ligge inden for det areal den nuværende ligger på, og den skal være godkendt til fx at køre superliga-klassen DTC, der har den lokale racerstjerne Jan Magnussen på startlisten.

“Banen vil betyde alt for motorsporten på Sjælland. Vi ser mange kører, der falder fra, når de stopper med gokart fordi det simpelthen ikke muligt at dyrke seriøs motorsport på højeste niveau på Sjælland,” udtaler Magnussen senior til det lokale dagblad.

I første omgang ventes banen at blive 1900 meter, men på længere sigt er det meningen, at den skal være 3,1 km lang.

Og et kig på vedstående skitse fortæller, at det bliver en spændende og udfordrende bane.

Et scoop for Roskilde, byen med det store motorsportstraditioner og dansk motorsport som helhed.

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings

10 Comments

 1. Som udpræget Dansk motorsport interesseret – og jeg er helt sikker ikke den eneste – er dette et super initiativ der på mange måde vil ikke blot støtte dansk motorsport på den korte bane, men også skabe arbejdspladser og åbne nye muligheder for test og fremtidige race-arrangementer på Sjælland. Go for it !

 2. Jeg vil inderligt håbe at mine kollegaer i Roskilde Byråd vil træffe en rigtig god beslutning for Motorsporten, og give mulighed for at etablerer denne racerbane i Roskilde.

  Venlig hilsen
  Ole Hansen
  Holbæk Byråd

 3. Roskilde byråd kom nu i gang selvfølgelig skal vi da have international racerbane i Danmark. Det er jo ikke en udgift men en stor indtlgt til den Danske økonomi.

  Mvh.Allan