in

DTC-kørere har fået deres domme

Dansk Automobil Sports Union har efter den seneste runde af AutoMester DTC ikendt suspensioner for tre af årets deltager.

To af suspensionerne er betingede, og en er ubetinget.

Den ubetingede suspension er blevet ikendt Dennis Lind, Roskilde, som er blevet suspenderet for den resterende del af sæsonen for usportslig optræden, ligesom han er blevet ikendt en bøde på 10.000 kroner.

Den beslutning har Dansk Automobil Sports Unions banesportsudvalg besluttet efter en række afhøringer af bl.a. 2013-mesteren, en konkurrent og en række officials efter seneste runde af AutoMester DTC på Padborg Park.

I præmisserne for afgørelsen hedder det:

”Banesportsudvalget finder det bevist, at du (Dennis Lind, red.) optrådte usportsligt ved bevidst at påkøre (en, red.) konkurrent efter løbets afslutning samt at overhale en række konkurrenter under gult flag og derved udsætte andre kørere samt frivillige officials for unødige risici ved arrangementet på Padborg Park, og dermed har du forbrudt dig mod reglement 1, 14.001. Straffen er fastsat ud fra den betragtning, at du er straffet for episoder af samme karakter i 2009 og 2012.”

Hændelsen, der henvises til i DASU Banesportsudvalgs afgørelse, skete efter målflaget ved finaleløbet på Padborg Park. Her overhalede Dennis Lind en række deltagere og påkørte i pitindkørslen Mikkel C. Johansen, Slagelse.

En suspension betyder i henhold til DASU’s reglement 1, at den suspenderede person ikke må beskæftige sig med motorsportskonkurrencer, træning, test og lignende, ligesom vedkommende ikke må opholde sig i pit- og depot-områder i suspensionsperioden.

Er en suspension ikendt i forbindelse med et arrangement, fortabes de mesterskabspoint, som er blevet opnået ved arrangementet.

DTC-kørerne, Nicholai Eberhard og Martin V. Jensen, fra Hinnerup, slap med en betinget dom.

Ved en teknisk efterkontrol på Padborg Park viste det sig, at der var foretaget bearbejdning af restrektoren på deres motorer.

De blev udelukket på dagen, men er nu også blevet frataget deres point fra Classic Race Aarhus, ligesom de hver især er blevet idømt en bøde på 25.000 kroner.

De betingede suspensioner gælder for en etårig periode.

Alle tre kørere har dog frem til den 2. juli 2015 til at appellerede afgørelserne til Amatør- og Ordensudvalget under Dansk Automobil Sports Union.

”Det er altid ærgerligt, når der er kørere, som bliver ikendt strenge straffe,” siger DTC-promotor Peter Elgaard. ”Men vi har ikke blot et sportsligt reglement, men også et teknisk reglement, og begge skal overholdes. Det er essensen i afviklingen af serien, så vi kan få et fair resultat.”

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings