in

Dansk Hyundai-team flot fra start

Hyundai går i år for første gang nogensinde aktivt ind i motorsporten i Danmark. 

Den danske importør har sammen med to erfarne langdistancekørere, Søren Jönsson og Jan Engelbrecht, startet Team Hyundai Danmark, og skal deltage i den internationale 24H-serie i TCR-klassen i en i30 N TCR. 

Jønsson og Engelhardt får i sæson-premiere, 24H Series, på Silverstone i denne weekenden selskab af de tidligere teamkammerater fra Team K-Motorsport, Jacob Kristensen, Per Poulsen og Niels Nyboe. 

Et stærkt team og på trods af at bilen er ny for alle, satte de i den første træning hurtigste tid i klassen. 

”Vi har af løbsarrangørerne fået tildelt startnummer 30, og forpligter, da den tidligere formel 1-kører og touringcarverdensmester, Gabriele Tarquini, med netop det startnummer vandt det første race i Kina, som Hyundai Motorsport stillede op i,” fortæller Søren Jönsson. 

I TCR-klassen deltager også Team Holmgaard Motorsport med chaufførerne Magnus Holmgaard, Roy Edland (Norge), Jens Mølgaard, Jonas Holmgaard og Rene Rasmussen i en 2017 Volkswagen Golf GTi TCR DSG. De sluttede i deres ny bil som nummer ni. 

Team Hyundai Danmarks racerbil er den allerførste, som Hyundai Motorsport leverer fra sit Customer Racing Project på fabrikken i Alzenau i Tyskland. 

I30 N, der er født med en 2.0 liters turbomotor med 350 hk og sekventiel gearkasse, er fintunet af testkørere på Nürburgring Nordschleife. 

Efter løbet på Silverstone skal Team Hyundai Danmark efter planen deltage i et 12 timers løb på Imola i Italien i slutningen af maj.  

I starten af juli bliver der kørt 24 timers løb på Portimao banen på Algarve-kysten i Portugal og i september gælder det et 24 timers løb på Formel 1-banen i Barcelona. 

Midt i oktober skal der køres 12 timers løb på den ikoniske Formel 1-bane i Belgien, Spa-Francorchamps, mens sæsonen sluttes af i november med et 24 timers løb på endnu en Formel 1-bane, Circuit of the Americans i Austin, Texas i USA. 

 

Se video med TCR bilen i action:

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings