in

Dansk GT4-kører debuterer i DTC

Den tidligere DS Cup-vinder, Jacob Mathiassen, satser på en international karriere i GT-racing. 

Det lægger han ikke skjul på. 

Derfor har han i år valgt at køre med i det engelske GT4-mesterskab for Century Motorsport i en Ginetta G55 GT4. For at få erfaring på et højt niveau. 

Men nu vender han igen sigtekornet mod Danmark.  

Han har lejet norske Heidi Frydenvangs Ford Mustang DTC-racer og stiller op i Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen og i DM-finalen samme sted. 

“Jeg vil køre, sideløbende med GT4, i DTC for at skabe mig et navn i Danmark, og for at give mine sponsorer noget igen. Jeg har inviteret 200 gæster med til mit debutløb, hvilket jeg ikke har haft mulighed for at gøre i England,” fortæller Jacob Mathiassen til vildmedbiler.dk. 

Hobro-køreren har samlet sit gamle mekanikerteam fra sidste år til at skrue på DTC-raceren, og får eksperthjælp af rutinerede René Jørgensen, der også er teamchef hos Michelle Gatting. 

Jacob Mathiassen har allerede testet DTC-raceren på FDM Jyllandsringen. 

“Jeg kørte 15 omgange og følte mig godt tilpas i bilen. DTC-racerne er nogle voldsomme biler og har med 500 hestekræfter 120 flere end min Ginetta GT4-racer. Men mine tider var ok, så jeg er fortrøstningsfuld omkring mødet med de skrappe drenge i klassen,” siger han. 

Jacob Mathiassen kender FDM Jyllandsringen som sin egen bukselomme, så målet i comeback-løbet er en placering i top-10. 

DTC-debutanten har kørt otte afdelinger i det britiske GT4-mesterskab for Ginettas fabriksteam i denne sæson – med blandet succes. I sidste løb på Brands Hatch blev han nummer otte sammen med sin ny medkører, den tidligere engelske Formel Ford-mester, Niall Murray. 

“Han er en rigtig god kører og jeg håber, vi kan lave et godt resultat i sæsonfinalen på Donington i september,” slutter Jacob Mathiasen, der allerede er i gang med at finde et sæde i GT-racing næste år. 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings